domingo, 10 de octubre de 2010

MARXA D`OR SANT LLORENS SAVALL 2010

El Club Ciclista Savall es constitueix a finals de l’any 1989.

Els seus inicis són d’un club on la bicicleta de carretera és la protagonista i és aquesta eina que fa que un grup de 25 persones de Sant Llorenç decideixin fundar el Club Ciclista Savall.

Les primeres curses en que va col·laborar el Club en la seva organització, lògicament, van ser per bicicletes de carretera, durant la Festa Major de Sant Llorenç, l’estiu de 1990. Però davant les dificultats de tancar la carretera, l’any 1992 es decideix no organitzar la cursa ciclista.

L’any 1994 es decideix crear la secció de muntanya i d’aquesta manera reactivar formalment el Club.

Paral·lelament a la història del Club tenim la història de les trobades de BTT.

Ens remuntem a la tardor de l'any 1991 quan a Sant LLorenç Savall es celebra la Primera Trobada de Bicicleta de Muntanya. Els primers organitzadors van ser els joves del poble que en aquells moments estaven relacionats amb la única botiga de bicicletes de muntanya que mai hi ha hagut a Sant LLorenç, amb el recolzament d'un grup del Moianès, precisament els qui organitzen les 4 Hores de Resistència amb BTT de Moià.

A partit de l'any 1992 va ser la Comissió de Festes de la Festa Major els qui no van voler que es perdés aquesta iniciativa esportiva. Conjuntament amb persones relacionades amb el Club Ciclista Savall de la Secció de Carretera (la Secció de Muntanya neix a l'any 1994) i amb la col·laboració dels que començaven a pedalejar amb BTT, van formar una petita organització que es va carregat de repartir pasquins, marcar el recorregut i preparar avituallaments, fer les inscripcions, ... i tot el necessari perquè la trobada continués viva. Així es van preparar la Segona i Tercera edicions.

A primers de l'any 1994 es crea la Secció de Muntanya dintre del Club Ciclista Savall, en la que actualment hi ha el 80% del centenar de socis del Club. Això va facilitar que des d'aquest mateix any la junta i socis participessin de forma activa en organitzar la Trobada, formant-se un grup més nombrós d'organització i permetent una millor preparació i coordinació. També es va dur a terme el diumenge de la Festa Major a finals d'agost com un acte més del programa.

Així es va seguir fins que per a la Sisena Trobada es va decidir fer un tomb i canviar de data ja que el fet de que la Festa Major coincidís amb les vacances d'estiu impedia que el nombre de participants augmentés, sent aquests un dels reptes del Club, de manera que es va passar a la tercera setmana de setembre. Va ser un èxit, es van superar els 250 inscrits quan habitualment no arribaven als 150.

De cara a la Setena Trobada, i amb l'ànim de intentar coordinar totes les trobades de la comarca amb la nostra, el Club es va integrar en l'agrupació d'organitzadors de trobades de la Plana de Vic i el Bagès, portant com a conseqüència que la data fos la corresponent al primer diumenge d'octubre. L'èxit es va tornar a repetir, es van sobrepassar els 400 inscrits.

En la Vuitena Trobada es va incorporar la Primera Marxa d’Or amb dos sortides independents: la Marxa d’Or a les 8:30 hores, amb el límit de corredors privistos 200 i a les 9:30 hores els altres dos recorreguts amb 314 incrits.




No hay comentarios:

Publicar un comentario